Skip to main content

Gylleseparering har været en god investering

Tilbage i 2015 var det blevet tid til at skifte madrasser i sengebåsene hos de 200 køer hos Peder Kristensen i Tjørring.

Jeg overvejede, om vi skulle prøve noget andet. Jeg undersøgte de forskellige muligheder, for eksempel sand, men endte med at vælge biofiber, fortæller landmand Peder Kristensen.

Det krævede en lille ombygning af stalden, så opfyldning af båsene kunne fungere optimalt, men det har været udgiften værd.

Vi har fået bygget nogle gode båse, og jeg oplever, at køerne ikke længere får dårlige ben, nu vi har biofiber som strøelse. Det giver sundere køer. Underlaget er også meget skridsikkert, så de skrider ikke i båsen mere, siger Peder.

Han forklarer, at det kræver nye rutiner i stalden at bruge biofiber.

Vi fylder op med strøelse hver dag. Det skal være små lag hele tiden, og så river vi det også dagligt. På den måde udvikler det ikke varme og bakterier, og så holder vi køerne fri for yverbetændelse. Det havde jeg været lidt bekymret for med biofiber, men det er faktisk på samme niveau, som da vi havde madrasser, fortæller Peder.


Det rigtige valg

På gården i Tjørring er de godt tilfredse med valget af biofiber, og Peder er ikke i tvivl om, at det fungerer bedst i hans landbrug.

Hvis nogen spørger, om jeg vil prøve sand i båsene, så siger jeg nej tak. Med biofiber undgår jeg at få sand i gyllesystemet, understreger han.

Peder Kristensen fremhæver også en af de andre fordele ved at gylleseparere og bruge biofiberen i sengebåsene:

Jeg behøver jo ikke mere at købe strømateriale, så det er investeringen værd, fortæller Peder Kristensen fra Tjørring.

+45 97 89 30 12

Fabjergkirkevej 51,
DK-7620 Lemvig 

info@hojgaards.dk/